Grote firmware update voor alle CocktailAudio modellen

Komende weken wordt er begonnen met de uitrol van een grote firmware update, die automatisch wordt aangeboden indien het apparaat is verbonden met het internet. Dit zal model voor model worden uitgerold met tussenpozen enkele dagen tot weken.

Bijna alle vernieuwingen, verbeteringen en bugfixes zullen beschikbaar komen voor alle geproduceerde modellen (bepaalde functies voor zover van toepassing op het betreffende model). De software release notes zullen bij de betreffende modellen onder SUPPORT geplaatst worden.

Voor de X45 hebben wij de firmware release notes al binnen. Zie de link onderaan dit bericht om ze te bekijken.

Meest opvallende vernieuwingen in de nieuwe firmware:

  • Toevoeging op diversen plaatsen van thumbnails van de CD-cover (MusicDB, Afspeellijsten, i-Service en Browser). Deze functie is in het menu aan- of uit te zetten. Voorlopig is dit alleen te zien op het LCD scherm. Voor lancering begin tweede helft 2019 staat er een compleet nieuwe MusicX app in de stijgers, waarin vanzelfsprekend alle vernieuwingen zullen worden opgenomen.
  • CAF als rip en recording formaat toegevoegd. (WAV formaat bij recording kent een maximale grootte van 4GB, CAF kent deze limitering niet).
  • De CD-speler speelt nu ook MQA cd’s af.
  • ReplayGain maakt het mogelijk om geluidssterkte tussen albums of tracks gelijk te maken.
  • Van het geselecteerde album wordt de albumcover, voor de duidelijkheid, op het display groter weergeven.
  • Nederlandse menuvertalingen toegevoegd.

De nieuwste generatie apparaten (X14, X35, X45, X45Pro, X50, X50D en N15D) krijgt tevens twee nieuwe streamingdiensten toegevoegd: Amazon Music en HighResAudio (HRA Download Manager, HRA Streaming).

Link release note X45 (Engels)