Informatiepagina voor gebruikers

25-05-2021 –  Bluetooth updates voor N25
Voor zowel de ingebouwde BT ontvanger als de optionele BT zender zijn software updates beschikbaar (performance updates). Deze updates dienen via een USB stick te worden aangeboden. Onder SUPPORT op de productpagina zijn de software bestanden te vinden. Je kunt de procedure in de gebruiksaanwijzing volgen om de update(s) uit te voeren.

 

21-05-2021 – Grote firmware update voor huidige modellijn
Begin juni wordt er een grote firmware update uitgerold voor de modellen N15D, X35, X45/Pro en X50/D/Pro. De N25 is al vanaf de introductie voorzien van deze firmware.

  • GROTE WIJZIGINGEN AAN DE MUSIC DB STRUCTUUR
    Voor het eerst krijgt de Music DB een grote aanpassing qua structuur. Deze wijziging zal veel taken eenvoudiger maken. Denk hierbij aan beheer, kopiëren en verplaatsen van bestanden. Ook zullen “interne” muziekbestanden en externe muziekbestanden overzichtelijk worden weergeven. Ook het indexeren van externe muziekbestanden zal worden opgewaardeerd.

Belangrijk 1: Deze grote aanpassing heeft vele voordelen voor de gebruiker maar na de installatie ook één nadeel: Bestaande afspeellijsten kunnen niet worden bewaard c.q. overgenomen. (Maak bijvoorbeeld screenshots van deze lijsten om ze later weer te kunnen aanmaken).

Belangrijk 2: Vanaf firmware R1652 of hoger is de webinterface niet meer beschikbaar. Vanaf nu bediening met de Music X Neo app, op het apparaat of met de IR-afstandsbediening. Er wordt inmiddels wel gewerkt aan een remote control program(App) voor Windows PC en Mac PC. Planning beschikbaarheid in juli/aug. 2021.

Voor nadere uitleg over de nieuwe Music DB structuur verwijzen wij naar het document “Nadere uitleg en gebruiksaanwijzing Music DB structuur vanaf firmware R1645-R1652 V2“.

  • TOEVOEGING MULTI-ROOM “GroupPlay” FUNCTIONALITEIT
    cocktailAudio heeft een eigen multiroom protocol ontwikkeld, dat enige jaren aan ontwikkelingstijd heeft gekost. Het wordt  mogelijk hi-res muziekbestanden zoals DSD (tot 384 kHz), 24bit/192Khz, HD Flac, Wav en MQA via andere cocktailAudio apparaten volledig gesynchroniseerd af te spelen, zowel via LAN als WLAN *). U kunt muziek afspelen naar elk cocktailAudio apparaat in huis of zelfs naar twee apparaten die als links/rechts zijn geconfigureerd (voor toekomstige producten).

Voor meer informatie over GroupPlay zie dit document: “Gebruiksaanwijzing Multi-room (GroupPlay) Versie 1.01.pdf

*) Afhankelijk van de kwaliteit van uw thuisnetwerk.

  • APP UPDATE. 
    Synchroon zullen de apps een update krijgen om bovenstaande wijzigingen en toevoegingen te kunnen bedienen.

 

21-04-2021 – Gracenote service (alle modellen)
Gracenote, een onlineservice voor o.a. albumcovers, artiest- en titelinformatie voor cd’s, is al enige tijd aan aan de cocktailAudio modellen toegevoegd als vervanger voor de FreedB databank die op CD werd meegeleverd. FreeDB service verleent echter geen ondersteuning meer. Voor de activering van de Gracenote service of verlenging van het abonnement kun je alles in dit document lezen.