Informatiepagina voor cocktailAudio gebruikers

02-10 -2021  Grote firmware update voor huidige modellijn
Medio tweede week oktober wordt er een grote firmware update (versie R17xx) uitgerold voor de modellen N15D, X35, X45/Pro en X50/D/Pro. De N25 is al vanaf de introductie voorzien de twee vernieuwingen. De release note van de nieuwe firmware is al online in te zien (voorbeeld X45, maar voor andere modellen nagenoeg gelijk)
Klik hier voor de release note.

 • GROTE WIJZIGINGEN AAN DE MUSIC DB STRUCTUUR
  Voor het eerst krijgt de Music DB een grote aanpassing qua structuur. Deze wijziging zal veel taken eenvoudiger maken. Denk hierbij aan beheer, kopiëren en verplaatsen van bestanden. Ook zullen “interne” muziekbestanden en externe muziekbestanden overzichtelijk worden weergeven. Ook het indexeren van externe muziekbestanden zal worden opgewaardeerd.

Voor nadere uitleg over de nieuwe Music DB structuur verwijzen wij naar het document “Nadere uitleg en    gebruiksaanwijzing Music DB structuur vanaf firmware R1688beta en R17xx’.

 • TOEVOEGING MULTI-ROOM “GroupPlay” FUNCTIONALITEIT
  cocktailAudio heeft een eigen multiroom protocol ontwikkeld, dat enige jaren aan ontwikkelingstijd heeft gekost. Het wordt  mogelijk hi-res muziekbestanden zoals DSD (tot 384 kHz), 24bit/192Khz, HD Flac, Wav en MQA via andere cocktailAudio apparaten volledig gesynchroniseerd af te spelen, zowel via LAN als WLAN *). U kunt muziek afspelen naar elk cocktailAudio apparaat in huis of zelfs naar twee apparaten die als links/rechts zijn geconfigureerd (voor toekomstige producten).

Voor meer informatie over GroupPlay zie dit document: “Gebruiksaanwijzing Multi-room (GroupPlay) Versie 1.01.pdf

*) Afhankelijk van de kwaliteit van uw thuisnetwerk.

 • APP UPDATE. 
  Synchroon zullen de apps een update krijgen (Versie 1.0.18 en hoger ) om bovenstaande wijzigingen en toevoegingen te kunnen bedienen.

13-09-2021 Ontwikkeling en stand van zaken nieuwe Desktop App
De ontwikkeling van de nieuwe desktop app voor de bediening via PC of Mac vordert gestaag. Volgende week staat het laden van de definitieve icons op het programma. Er zal vast wel weer iets vertraging optreden door de aanhouden wereldwijde problemen door onderdelen tekorten. Hierdoor moeten aanpassingen worden gedaan door de inzet van bijvoorbeeld andere IC’s en dat vergt helaas veel extra engineering capaciteit. Onderstaand een indicatie hoe één van de screens er uit zal gaan zien (geen definitieve icons). Na de introductie zal de mobile app worden aangepakt die dan dezelfde touch and feel en vanzelfsprekend dezelfde verbeteringen zal gaan krijgen.

10-09-2021 Tidal aanmeldproblemen
Er zijn op dit moment problemen met het aanmelden bij Tidal. Tidal heeft het loginscript gewijzigd en cocktailAudio was hierover niet geïnformeerd. Dit probleem zal snel worden opgelost en wordt meegenomen in de de eerder aangekondigde grote firmware update die op korte termijn wordt uitgerold. 

 • update 27-09:  Er is vertraging ontstaan met het vrijgeven van de update. Er zijn twee bugs gevonden in de firmware die nog opgelost dienen te worden. Update (R17xx) staat nu gepland voor tweede week oktober. Een tussentijdse update voor Tidal alleen is niet meer mogelijk omdat deze zit verweven in de nieuwe grot update die al eerder is aangekondigd. Tidal kan wel afgespeeld worden vanaf een mobiel apparaat. Maak dan verbinding met de CA via Shareplay/Airplay functie.(Setup>Netwerkdiensten>Shareplay/Airplay moet op AAN staan).
 • update 10-09: Tidal heeft het login/aanmeldscript gewijzigd. De wijze van aanmelden bij Tidal is daarom gewijzigd vanaf firmware versie R16xx. Voor de huidige modellijn moet nu eerst op de traditionele wijze aangemeld worden via het Setup menu op het apparaat. Daarna dient aanmelden ook te geschieden via de app (versie v1.0.18). Uitrol nieuwe firmware V16xx wordt begin volgende week verwacht.
 • update 26-08: Tidal werkt weer zonder dat er een directe update noodzakelijk was. Dit is echter een noodoplossing voor een aantal dagen (tot 2 september). Daarna werkt Tidal alleen door het uitvoeren van een firmware update. Het is de verwachting dat cocktailAudio op die datum de nieuwe firmware nog niet kan uitrollen. De update staan gepland op “early” september. Hou er rekening mee dat je mogelijk een aantal dagen zonder Tidal moet doorkomen. Excuses hier voor.

29-06-2021 – Ontwikkeling nieuwe webinterface/desktop app
De “oude” webinterface is niet meer beschikbaar met de komst van de nieuwe firmware vanaf versie R17xx. De ontwikkeling van de nieuwe Music X Neo Desktop app, voor PC en Mac, vordert gestaag. De introductie wordt midden medio oktober verwacht. De Desktop app gaat in basis hetzelfde doen als de Music X Neo mobile app voor smartphones/tables. Je kunt er dus het hele apparaat mee bedienen. De Desktop app zal qua design en layout echter een grote update krijgen t.o.v. de huidige mobile app en zal daarnaast veel verbeteringen krijgen die op de “ToDo” lijst staan. De Music X Neo mobile app zal dezelfde upgrade krijgen en wat later beschikbaar komen. Zo gauw we iets van screenshots mogen tonen, zullen wij dat op deze pagina doen.

25-05-2021 –  Bluetooth updates voor N25
Voor zowel de ingebouwde BT ontvanger als de optionele BT zender zijn software updates beschikbaar (performance updates). Deze updates dienen via een USB stick te worden aangeboden. Onder SUPPORT op de productpagina zijn de software bestanden te vinden. Je kunt de procedure in de gebruiksaanwijzing volgen om de update(s) uit te voeren.

21-04-2021 – Gracenote service (alle modellen)
Gracenote, een onlineservice voor o.a. albumcovers, artiest- en titelinformatie voor cd’s, is al enige tijd aan aan de cocktailAudio modellen toegevoegd als vervanger voor de FreedB databank die op CD werd meegeleverd. FreeDB service verleent echter geen ondersteuning meer. Voor de activering van de Gracenote service of verlenging van het abonnement kun je alles in dit document lezen.