ELAC introduceert actieve en wireless luidsprekerserie

Van een actieve luidspreker tot een draadloos audiosysteem. De veelzijdigheid van de nieuwe ELAC AIR-X-serie luidsprekers is ongekend. In basis zijn het actieve luidsprekers die zijn voorzien van een hoogwaardige en zware 225W analoge Klasse A/B versterker (AIR-X AMP). Hij kan naar keuze worden aangesloten op een gebalanceerde (XLR) of ongebalanceerde (RCA/cinch) aansluiting. Daarmee zijn de AIR-X luidsprekers bij uitstek geschikt om te worden aangesloten op bijvoorbeeld een voorversterker of netwerkspeler met een variabele analoge lijnuitgang. Ook bij gebruik in een professionele of semi-professionele omgeving, als recording monitor of als terugluistermonitor bij montages, slaat de AIR-X 407 een uitstekend figuur.

Maar de AIR-X serie kan veel meer….

Ze zijn namelijk ook voorzien van een ontvanger voor draadloze signalen die kunnen worden aangeboden door de AIR-X BASE zender van Elac. In combinatie met deze AIR-X BASE kan met de diverse AIR-X luidsprekers een compleet multiroom audiosysteem met 4 geluidsbronnen en 3 zones worden opgebouwd. Zie voor meer informatie hieromtrent de beschrijving bij de AIR-X BASE. De geluidskwaliteit staat op een bijzonder hoog niveau en is met 24bit/48kHz zelfs beter dan CD-kwaliteit. Het frequentiebereik van de AIR-X modellen is begrensd op ca. 24 kHz omdat de interne signaalbewerking met een samplefrequentie van 48 kHz werkt. Daarmee komt de theoretische hoogste frequentiewaarde op 24 kHz.

In de ingebouwde eindversterker is ook een DSP (digitale sound processor) geïntegreerd waarmee het klankbeeld door verschillende parameters kan worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan akoestische aanpassingen die noodzakelijk kunnen zijn door de specifieke plaatsing van de luidspreker (vrijstaand op een voet, of op een console/kast, of …), de loudness die aan- en uitgeschakeld kan worden, en de hoge en lage tonen die met 2dB versterkt kunnen worden. Ook kan een vast startvolume worden ingesteld en is de helderheid van de LED naast de JET ribbon-tweeter aan te passen. Een automatische inschakelfunctie zorgt er voor, dat de luidspreker bij een inkomend signaal inschakelt. Indien 15 minuten geen signaal meer wordt aangeboden, wordt teruggeschakeld in de standby-stand.

Qua behuizing en driver-bezetting zijn de luidsprekers veelal direct afgeleid van bestaande passieve luidsprekers uit het huidige assortiment.

Voor meer specifieke informatie verwijzen wij u graag naar de productpagina’s van alle modellen uit de AIR-X serie